Sjokoladeiskake
Ingredienser
Mandelbunn
- 80 g mandler
- 100 g sukker
- 1 eggehvite
- 1/4 dl melk
Sjokoladeis
- 3 eggeplommer
- 75 g melis
- 120 g mørk kokesjokolade
- 5 ss fløte
- 5 ss konjakk
- 4 dl kremfløte, piskes
Pynt
- 100 g mandler
- 80 g sukker
- 4 ss vann
Instruksjon
Mal mandlene i en hurtigmikser eller i food prosessor. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det bli en litt grøtaktig masse. Tilsett evt. litt og lett melk, slik at den ikke blir for løs. Tegn en sirkel på et bakepapir, ca. 24 cm i diameter, og smør deigen ut i et jevnt lag innenfor sirkelen. Stekes midt i ovnen ved 150 gr. i ca. 1 time. Den skal være lys brun og sprø.
Pisk eggeplommene til isen med melis. Smelt sjokoladen sammen med fløten (5 ss) og la det avkjøles litt før det blandes med eggemassen. Tilsett konjakk og vend til slutt inn den stivpiskede kremfløten. Sett kanten på en passende form rundt mandelbunnen og hell sjokoladekremen over. Dekk til og sett den i fryseren. Den kan stå der i flere dager. Glaser mandlene ved å ha dem i stekepannen sammen med smeltet sukker og litt vann. Avkjøl dem på bakepapir eller en tallerken med litt olje på. Dekorer isen rett før servering.
