Sjokoladebombe
Ingredienser
Kakebunn
- 10 egg
- 200 g sukker
- 100 g potetmel
- 100 g valnøttkjerner
Krem 1
- 8 dl cremè fraîche
- 25 g melis
- 1/2 kg bringebær
- 1/2 dl Baileys-likør
- 200 g grovhakket nougat
- 100 g grovhakket marengs
- 5 plater gelatin
Krem 2
- 1 l kremfløte
- 25 g melis
- 2 plater kokesjokolade
- 100 g valnøtter
- 1 plate 70% sjokolade
- litt sterk kaffe
- 1/2 dl konjakk
- 5 plater gelatin
- Baileys-likør til dykning av kakebunnen
Sjokoladeglasur
- 4 plater mørk kokesjokolade
- 30 g smør
- 1 dl kremfløte
Instruksjon
Pisk eggedosis av egg og sukker. Siktet potemel hakkede valnøttkjerner løftes forsiktig inn i røren. Hell halvparten av kakerøren over i en langpanne kledd med bakepapir og stek kaken ved 200 gr. på midterste rille, 8-10 minutter. Den andre halvdelen stekes på samme måtte etter at den første er stekt. Legg bunnene i plast.
Krem 1: Stivpisk cremè fraîche og melis. Rør inn bringebær og likør. Tilsett grovhakket nougatt og marengs. Hell i oppløst gelatin under omrøring. La kremen stå kaldt ca. 1/2 time.
Krem 2: Stivpisk fløte og melis. Smelt kokesjokolade i litt kaffe, avkjøl noe og rør det inn i kremen. Grovhakk nøttene og resten av sjokoladen og hell det over i kremen sammen med konjakk. Tilsett oppløst gelatin i en tynn stråle under omrøring. Sett kremen kaldt ca. 1/2 time.
Form kaken som en kuppel. Det gjøres ved å dekke en stor, vid og rund bolle med plastfolie innvendig. Dekk den så innvendig med kakebunnene. Fyll først med krem 1 og deretter med krem 2. Legg det som er igjen av kakebunnen på toppen av bollen. Kaken bør stå i minst 4 timer før den hvelves. Lag sjokoladeglasur av smeltet sjokolade, smør og fløte. Dekk kaken med sjokoladeglasuren og pynt med friske jordbær og annen konfekt.
