Sjokolade- og gulrotkake
Ingredienser
- 3 egg
- 2 1/2 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 2 ss kakaopulver
- 2 ts bakepulver
- 2 ts malt kanel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 dl smør
- 1 dl lys sirup
- 100 g mørk sjokolade
- 5 dl finrevet gulrot
Glasur
- 200 g kremost naturell
- 1 dl melis
- 100 g hvit kokesjokolade
Pynt
- revet gulrot
Instruksjon
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland alt det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør, lys sirup og smeltet sjokolade. Tilsett gulrøtter og bland godt. Hell så røren i smurt form og stek kaken i ovnen ved 175 gr. på nederste rille, ca. 40 minutter. Avkjøl. Rør sammen ost og melis. Tilsett flytende hvit sjokolade og smør glasuren på kaken. Pynt med strimler av forvellet gulrot.
