Siv Hildes ostekake
Ingredienser
- 100 g hasselnøtter
- 12 digestive kjeks
- 75 g usaltet smør
Fyll
- 2 dl appelsinjuice
- 8 pl. gelatin
- 250 g kremost naturell
- 1 beger crème fraîche
- 1 dl aprikoskompott
Topping
- 6 pl. gelatin
- 1 dl appelsinjuice
- 2 dl solo
Pynt
- 1 appelsin
- 1 skive lime
- sjokoladeblonder
Instruksjoner
Mal nøttene og knus kjeksen. Smelt smøret og bland det samme med nøtter og kjeks. Fordel massen i bunnen av en form, 24 cm, kledd med bakepapir. Varm opp appelsinjuicen. Legg gelatinplaten i kaldt vann ca. 10 min. Klem ut vannet og rør den ut i den varme appelsinjuicen. Rør ost og crème fraîche sammen til en glatt røre og bland i aprikoskompotten. tilsett deretter appelsinjuicen. Hell blandingen over kakebunen, ha plast over og sett i kjøleskapet noen timer slik at den stivner. Bløt gelatinplaten i kaldt vann i ca. 10 min. varm opp appelsinjuicen og brus. Klem deretter ut vannet av gelatinen og smelt dem i appelsinjuicen og brus. Avkjøl. Hell den kalde blandingen forsiktig over kaken og sett kaken kjølig til gelèen har stivnet. Pynt med appelinskiver, lime og sjokoladeblonder på toppen
