Sitronkake
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g hvetemel
- 1 ss sukker
- 1 eggeplomme
- 1 eggehvite
- PYNT: kakestrøssel
Fyll
- 250 g kremost naturell
- 3 dl lettrømme eller cottage cheese
- 3 egg
- 1 dl sukker
- saft og skall av 1 sitron
Instruksjoner
Lag mørdeig av smør og hvetemel, sukker og eggeplomme. Trykk den ut i en godt smurt form, gjerne med bakepapir i bunnen. Pensle deigen med litt av eggehvitten. Stekes i ovnen på miderste rille ved 200 gr. i ca. 15 min til den er sprø og gyllen. Rør alt fyllet sammen i en glatt røre og hell det over den stekte bunnen. Stekes i ovnen på miderste rille ved 150 gr. i ca. 1 t til fyllet har stivnet. Avkjøles på rist før den pyntes med kakestrøssel eller friske bær.
