Sitronboller

Ingredienser

Fyll

Pensling

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bollen.

  2. Smelt smør, hell i melk og avkjøl til 37 gr. Hell litt over gjæren. Rør godt. Ha i resten av væsken, saltet, sukkeret og det meste av melet.

  3. Arbeid deigen med maskin eller for hånd til den slipper kanten på bollen. Dryss litt mel over, dekk til og sett til heving ca. 20 minutter.

  4. Lag fyllet mens deigen heves. Visp sammen fløte/melk, eggeplomme, sukker og potetmel i en kjele. Varm opp under omrøring til en passe tykk krem. Tilsett sitronskallet. La kremen avkjøles.

  5. Elt inn resten av melet på melet bakebord. Kjevle deigen ut til en ganske tynn leiv. Stikk ut rundinger med f.eks. et glass. Legg ca. 1 ts sitronkrem midt i hver runding. Brett i to til halvmåner.

  6. Legg bollene på bakepapirkledd stekeplate. Trykk kantene godt til, f.eks. med en gaffel. Dekk til, og etterhev ca. 40 minutter.

  7. Stek bollene ved 200 gr, ca. 10 minutter.

  8. Etter steking pensles bollene raskt med smeltet smør. Dypp i sukker, og la avkjøles på rist.

Tips

Bollen går fint å fryse, men uten sukkerpynt. Tin i mikroovnen eller på svak varme straks før servering. Pensle med smør, og dypp i sukker.

Bilde (0) av oppskrift for Sitronboller