NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no
Sechuankylling (kinesisk)
Ingredienser
- 4 stk kyllingfilet
- 2 ss rapsolje til steking
- 3 stk rød paprika
- 1/2 stk grønn squash
- 6 stk sjampinjong
- 2 stk gulrot
- 1 stk løk
- 100 g sukkererter eller grønne bønner
- 1/2 stk purre
- 1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)
Sechuansaus
- 3 dl hønsebuljong
- 1/2 dl soyasaus
- 2 ss søt soyasaus (kecap manis)
- 1 ss chilipasta (sambal olek)
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 båt presset hvitløk
- 1 ss potetmel
Instruksjoner
-
Skjær kyllingfileter og grønnsaker til passe store wokbiter
-
Gjør alt klart til woksausen
-
Varm olje i en wok eller egnet panne. Stek kjøttet mens det stadig vendes rundt. Når kjøttet er hvitt tilsettes grønnsakene. Fres alt sammen et par minutter.
-
Hell over hønsebuljong. Tilsett soyasaus, kecap manis, revet ingefær, hvitløk og chilipasta. Jevn med potetmel urørt i litt kaldt vann. Smak evt. til med salt og sukker. Dryss cashewnøtter over retten før servering.
Server den kinesiskte kyllingwoken med ris.
