Sconessnitter
Ingredienser
- 3 dl sammalt, fint hvetemel
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 250 g kesam
- 4 dl surmelk
Utbaking
- 1 dl hvetemel
Instruksjon
-
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett kesam eller surmelk. Arbeid deigen sammen for hånd eller med maskin.
-
Ta den opp på et melet bakebord. Elt raskt inn hvetemelet, og form deigen til en pølse.
-
Skjær den i trekantede “snitter”. Legg dem på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.
-
Stek midt i ovnen ved 200 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter. La dem avkjøles tildekket på rist.
-
Scones smaker best nystekte, men kan også fryses. Varm dem etter tining i noen minutter ved 175 gr eller på full effekt (700 W) 1-1 1/2 minutt i mikroovn.
Tips
Stek raskere i mikroovn. Følg oppskriften til punkt 3, men legg “snittene” på ufarget husholdningspapir på et brettet håndkle. Stek på høyeste effekt i 2 min. Snu 1/2 gang. Stek 2 min til.
