Sconessnitter

Ingredienser

Utbaking

Instruksjon

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett kesam eller surmelk. Arbeid deigen sammen for hånd eller med maskin.

  2. Ta den opp på et melet bakebord. Elt raskt inn hvetemelet, og form deigen til en pølse.

  3. Skjær den i trekantede “snitter”. Legg dem på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.

  4. Stek midt i ovnen ved 200 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter. La dem avkjøles tildekket på rist.

  5. Scones smaker best nystekte, men kan også fryses. Varm dem etter tining i noen minutter ved 175 gr eller på full effekt (700 W) 1-1 1/2 minutt i mikroovn.

Tips

Stek raskere i mikroovn. Følg oppskriften til punkt 3, men legg “snittene” på ufarget husholdningspapir på et brettet håndkle. Stek på høyeste effekt i 2 min. Snu 1/2 gang. Stek 2 min til.

Bilde (0) av oppskrift for Sconessnitter