Sarah Bernard
Ingredienser
Bunner
- ca. 500 g ferdig kransekakemasse
Trøffelkrem
- 1/3 kremfløte
- 150 g kokesjokolade
Sjokoladeglasur
- 100 g smeltet sjokolade
- 4 ss delfiafett
Instruksjon
Bunnen stekes ved 210 gr. i ca. 7 min på midterste rille
Trøffelkrem dag 1: Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Trekk kjelen til side og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer, helst til dagen etter.
Bunn: Kjevle ut kransekakemassen til den er ca. 1 cm tykk. Stikk ut små rundinger (bruk et hvitvinsglass) og legg dem på stekebrett. Kransekakebitene skal bare være så vidt stekt. Avkjøles på rist.
Trøffelkrem dag 2: Pisk opp blandingen. Legg en god skje med trøffelkrem på de små kransekakebunnene. Form kremen som spisse hatter ved hjelp av en myk smørekniv. Alternativt kan kremen sprøytes på med sprøytepose. Sett kakene kaldt.
Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade over vannbad. Tilsett kokosfett for å gjøre sjokoladen tynnere. Avkjøl noe. Dypp kakene raskt i glasuren og sett dem på brett. Oppbevares i fryseboksen.

