Sankthans-rulade

Ingredienser

Fyll

1-2 dl mosede bær eller små fruktbiter eller syltetøy, evt. litt sukker, sjokoladesaus på flaske. Til “bløtkaker”: Hermetisk frukt, friske bær og pisket krem

Instruksjon

Still ovnen på 250 gr. varme. Smør et stort bakepapir eller smørpapir godt. Legg det i langpannen. Mal nøtter. Bland det med mel og bakepulver. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland dette med melblandingen. Bre røren jevnt ut i langpanne. Sett den inn i ovnen. Steketid er 5-7 minutter. Hvelv kaken over på et sukret smørpapir. Bre mosede bær, frukt eller syltetøy over kaken. Rull den sammen fra langsiden. La rullekaken bli kald inntullet i papir. Hvis kaken skal servers hel, sprøyter du tynne striper med sjokoladesaus på og har små kremklatter på toppen. Skal du servere bløtkaker, pynter du med krem, frukt og evt. nøttehakk.

Bilde (0) av oppskrift for Sankthans-ruladeBilde (1) av oppskrift for Sankthans-rulade