Sankthans-rulade
Ingredienser
- 100 g hasselnøtter eller skåldede mandler
- 2 ss hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 egg
- 1 1/2 dl sukker
Fyll
1-2 dl mosede bær eller små fruktbiter eller syltetøy, evt. litt sukker, sjokoladesaus på flaske. Til “bløtkaker”: Hermetisk frukt, friske bær og pisket krem
Instruksjon
Still ovnen på 250 gr. varme. Smør et stort bakepapir eller smørpapir godt. Legg det i langpannen. Mal nøtter. Bland det med mel og bakepulver. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland dette med melblandingen. Bre røren jevnt ut i langpanne. Sett den inn i ovnen. Steketid er 5-7 minutter. Hvelv kaken over på et sukret smørpapir. Bre mosede bær, frukt eller syltetøy over kaken. Rull den sammen fra langsiden. La rullekaken bli kald inntullet i papir. Hvis kaken skal servers hel, sprøyter du tynne striper med sjokoladesaus på og har små kremklatter på toppen. Skal du servere bløtkaker, pynter du med krem, frukt og evt. nøttehakk.

