Saftig Sjokoladekake
Ingredienser
- 5 egg
- 6 1/2 dl sukker
- 3 1/2 dl melk
- 300 g smør
- 6 1/2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 5 ss kakao
Hvit sjokoladekrem
- 2 pl. hvit sjokolade
- 200 g smør
- 2 egg
- 160 g melis
- Pynt: 1 pose glasur
- Pynt: sølvkuler
- Pynt: physalis
- Pynt: kiwi
- Pynt: granateple
- Pynt: silkebånd
Instruksjoner
Rør sammen egg og sukker. Tilsett melk og smør vekselvis med det tørre, til røren blir glatt . Kle bunnen av en springform, ca. 24 cm, med bakepapir og hell i røren. Smør kantene på formen godt. Stek kaken på miderste rille ved 180 gr. i 45-50 min. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig. Avkjøles helt før kaken deles i to lag.
Sjokoladekrem: Finhakk hvit sjokolade og smelt den i vannbad. Avkjøl litt. Pisk opp romtemperert smør. Pisk egg og melis til lufitg eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladen, og vend så inn det piskede smøret. La kremen avkjøles mellom lagene. Sett kaken til avkjøling. Hell den ferdige glasuren over kaken. Legg et silkebånd rund kanten og pynt med frisk frukt på toppen.

