Sachorte
Ingredienser
- 125 g smør
- 1 pl. kokesjokolade
- 6 eggeplommer
- 180 g sukker
- 100 g hvetemel
- 2 ss kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 6 eggehviter
- Fyll: 200 g aprikosmarmelade
- Pynt: 1 pose Dronning-glasur
- Pynt: sjokoladeblonder
- Pynt: bringebær
Instruksjoner
Smelt smør og sjokolade over svak varme og avkjøl. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Sikt i mel, kakao, bakepulver og vaniljesukker. Tilsett sjokoladesmøret og stivpiskede eggehviter. Rør det hele forsiktig sammen. Hell røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, og stek den på nederste rille ved 180 gr. i 40-50 min. Kaken skal være gjennomstekt, men ikke tørr. Avkjøl kaken i formen på rist . Når kaken er kald, deles den i to eller tre lag.
Fyll: Smør aprikosmarmelade mellom lagene. Smelt sjokoladeglasuren som beskrevet på pakken, og smør den forsiktig utover kaken. Sett kaken kaldt pynt gjerne med sjokoladeblonder og bringebær før servering.

