Runde blingser
Ingredienser
- 1/2 pk. gjær
- 6 dl syrnet melk, f.eks. kulturmelk
- 50 g smeltet smør
- 1 ts salt
- 4 dl havregryn lettkokte
- ca. 8 dl hvetemel
- ca. 3 ss melk til pensling
Instruksjoner
Rør ut gjæren i fingervarm melk og tilsett smeltet smør. Tilsett salt, havregryn og det meste av hvetemelet. Elt deigen med maskin eller for hånd til den er smidig og slipper bollekanten. La deigen hvile tildekket i ca. 30 minutter. Del deigen i to emner. Kjevle dem ut på et melet arbeidsbord til 1 cm tykkelse. Stikk ut runde kaker ca. 10 cm i diameter. Legg dem på en smurt eller bakepapirkledd stekeplate. La brødene etterheve tildekket i ca. 30 minutter. Pensle dem med melk og prikk dem med en gaffel. Stek brødene midt i ovnen ved 225 gr. i ca. 7 minutter. Varmluft; 200 gr. i ca. 8 minutter. avkjøl på rist. Brødene bør oppbevares i plastpose, og egner seg godt til frysning. 1 porsjon gir ca. 25 stk.
