Rullekubbe
Ingredienser
- 3 egg
- 115 g sukker
- 55 g hvetemel
- 25 g kakao
Sirup
- 55 g sukker
- 1 1/2 dl vann
- 4 ss appelsinlikør
Glasur
- rosa melis
- vann
Instruksjoner
Rør egg og sukker hvitt. Bland sammen mel og kakao og ha det inn i blandingen. Legg bakepir i en langpanne, 20x30 cm, og fordel røren i formen. Stek kaken på nederste rille ved 200 gr. i ca 8-10 min. Rull kaken sammen med papiret på, da unngår du at kaken sprekker. Kaken må dessuten bli kald før du ruller den på ny sammen med fyllet.
Sirupen: Varm sukker og vann i en kjele til sukkeret er oppløst. La dette koke i ca. 2 min. Rør inn likøren og avkjøl. Rull kaken ut igjen og fjern papiret. Drypp sirupen over kaken.
Smørkrem: Rør smør og melis hvit og tilsett appelsinlikør. Smør det på kaken, og rull den sammen igjen.
Glasur: Rør sammen melis, konditorfarge og vann til passe glasur. Drypp det over kaken i passe mønster.
