Rullekake med syltetøy
Ingredienser
Kakedeig
- 3 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 1 1/2 hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- 1-2 ss sukker, for å hvelve kaken på
Fyll
- 1-2 dl syltetøy eller moste friske bær
Instruksjoner
I ovn ved 225 gr. i 6-8 minutter midt i ovnen i langpanne 30x40 cm.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, da blir rullekaken lett og luftig. Bland mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.
Smør bunnen av langpannen og kle den med papir, da sitter papiret mye stødigere. Smør også papiret.
Det er viktig å smøre eller trekke deigen jevnt utover i langpannen og ikke la den bli for tynn kantene.
Legg et stykke matpapir ferdig på kjøkkenbenken. Strø litt sukker på papiret og hvelv kaken på dette når den er ferdigstekt. Hvelv langpannen over kaken under avkjøling. Da slår dampen ned i kaken og den blir myk. Hvis ikke kaken skal avkjøles før fyllet has på, må den rulles raskt sammen slik at den ikke sprekker.
Legg tykt syltetøy klattvis jevnt utover kaken.
Smør syltetøyet jevnt utover kaken, men ikke helt ut til den ene langsiden
Rull kaken tett sammen ved hjelp av papiret fra langsiden. Legg den med skjøten ned. Skjær kaken i skiver ved servering.
