Rug Rundstykker

Ingredienser

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Varm vann og olje til 37 gr. Hell litt over gjæren, og rør godt til den er oppløst.

  3. Tilsett resten av væsken, salt og rugmel. Bland godt til en glatt deig med maskin eller for hånd.

  4. Arbeid inn så mye hvetemel at deigen blir blank og slipper bollekanten.

  5. Dekk til. Hev ca. 30 minutter.

  6. Ta deigen over på melet bakebord. Elt inn resten av melet. Form deigen til en tykk pølse.

  7. Del i 15 biter. Vend hver bit i litt mel, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev ca. 30 minutter.

  8. Stek midt i ovnen ved 250 gr, 8-10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, 8-10 minutter.

  9. Avkjøl på rist.

Bilde (0) av oppskrift for Rug Rundstykker