Rug Rundstykker
Ingredienser
- 25 g gjær
- 5 dl vann
- 1 ss olje
- 2 ts salt
- 3 dl siktet rugmel
- ca. 1 liter hvetemel
Instruksjon
-
Smuldre gjæren i en bolle.
-
Varm vann og olje til 37 gr. Hell litt over gjæren, og rør godt til den er oppløst.
-
Tilsett resten av væsken, salt og rugmel. Bland godt til en glatt deig med maskin eller for hånd.
-
Arbeid inn så mye hvetemel at deigen blir blank og slipper bollekanten.
-
Dekk til. Hev ca. 30 minutter.
-
Ta deigen over på melet bakebord. Elt inn resten av melet. Form deigen til en tykk pølse.
-
Del i 15 biter. Vend hver bit i litt mel, og legg på smurt eller bakepapirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev ca. 30 minutter.
-
Stek midt i ovnen ved 250 gr, 8-10 minutter. I varmluftsovn ved 225 gr, 8-10 minutter.
-
Avkjøl på rist.
