Riskake fra Sovjet
Ingredienser
- 1 1/2 dl rundkornet ris
- 3 dl vann
- 1/2 ts salt
- 5 dl melk
- 2 dl yoghurt
- 1 sukker
- 2 mandeldråper
- 3 egg
- ca. 1 dl syltetøy
Instruksjon
Bland ris, vann og salt i en tykkbunnet gryte. Kok det opp, legg lokket på og la det koke over svak varme rundt 10 minutter. Spe med yoghurt og melk og kok opp igjen. La så grynene svelle under lokk ved svak varme ca. 30 minutter. Rør ikke i mellomtiden. Still stekeovnen på 225 gr. varme. Smak risgrøten til med sukker og mandeldråper. Pisk eggene lett og bland dem inn i grøten. Fyll røren i en godt smurt, ildfast form. Sett kaken midt i ovnen og la den stå ca. 15 minutter. Hell da noen gode skjeer med syltetøy rundt på overflaten. Kaken skal nå steke videre ca. 30 minutter. Server riskaken lunken eller kald med mer syltetøy og yoghurt til. Kirsebærsyltetøy er aller best, men annet rødt syltetøy gjør også susen.

