Ripskake med marengslokk

Ingredienser

Fyll

Marengs

Instrukjsoner

  1. Varm stekeovnen til 200 gr. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, den bør helst ikke være altfor stor, ca. 25x35 cm. Klipp i kanten så papiret føyer seg etter pannen.

  2. Visp smør og sukker lyst og porøst. Visp inn en eggeplomme om gangen. Tilsett mel iblandet bakepulver, og rør det forsiktig inn vekselvis med melken.

  3. Fordel røren utover i ovnpannen og dryss bærene jevnt oppå. Stek kaken på nederste rille. Først i 20-25 minutter.

  4. Pisk marengs mens kaken står i oven. Bruk helt ren visp og bolle, og stivpisk eggehvitene. Visp inn sukkeret litt etter litt, til en seig og blank marengs.

  5. Når kaken er halveis stekt, fordeles marengs massen forsiktig oppå. Stek kaken ytterlige 15-20 minutter.

  6. Avkjøl kaken i formen. Sikt litt melis over og pynt med rips.

Bilde (0) av oppskrift for Ripskake med marengslokkBilde (1) av oppskrift for Ripskake med marengslokk