Ripskake med marengslokk
Ingredienser
- 175 g smør
- 2 dl sukker
- 4 eggeplommer
- 4 dl (240 g) hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 dl melk
- Pynt: melis og rips
Fyll
- 3-4 dl rensende rips
Marengs
- 4 eggehviter
- 2 dl (188 g) sukker
Instrukjsoner
-
Varm stekeovnen til 200 gr. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, den bør helst ikke være altfor stor, ca. 25x35 cm. Klipp i kanten så papiret føyer seg etter pannen.
-
Visp smør og sukker lyst og porøst. Visp inn en eggeplomme om gangen. Tilsett mel iblandet bakepulver, og rør det forsiktig inn vekselvis med melken.
-
Fordel røren utover i ovnpannen og dryss bærene jevnt oppå. Stek kaken på nederste rille. Først i 20-25 minutter.
-
Pisk marengs mens kaken står i oven. Bruk helt ren visp og bolle, og stivpisk eggehvitene. Visp inn sukkeret litt etter litt, til en seig og blank marengs.
-
Når kaken er halveis stekt, fordeles marengs massen forsiktig oppå. Stek kaken ytterlige 15-20 minutter.
-
Avkjøl kaken i formen. Sikt litt melis over og pynt med rips.

