Rips eller solbærkake
Ingredienser
- 75 g smør eller margarin
- 3 egg
- 2 dl sukker
- 2 1/2 dl hvetemel
- 1 1/2-2 dl friske eller dypfryste rips eller solbær.
Pynt
- 1 dl melis
- 1 ss vann
Instruksjon
-
Smelt smøret og la det avkjøles.
-
rør sammen egg, sukker, hvetemel og det smeltede smøret. Obs! Ikke visp.
-
Ha røren i en godt smurt og strødd form, ca. 22 cm i diameter. Ha i bærene. Fryste bær behøver ikke tines.
-
Stek kaken på rist i nedre del av ovnen ved 200 gr, 25-30 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter. La den avkjøles noe før den løsnes fra formen.
-
Rør sammen melis og vann. Ringle glasuren over kaken og la den stivne før kaken serveres.
-
Oppbevar kjølig i boks eller i fryseren, og da uten glasur.
Tips
Rips eller solbær kan erstattes med andre friske eller dypfryste bær.
