Rips eller solbærkake

Ingredienser

Pynt

Instruksjon

  1. Smelt smøret og la det avkjøles.

  2. rør sammen egg, sukker, hvetemel og det smeltede smøret. Obs! Ikke visp.

  3. Ha røren i en godt smurt og strødd form, ca. 22 cm i diameter. Ha i bærene. Fryste bær behøver ikke tines.

  4. Stek kaken på rist i nedre del av ovnen ved 200 gr, 25-30 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter. La den avkjøles noe før den løsnes fra formen.

  5. Rør sammen melis og vann. Ringle glasuren over kaken og la den stivne før kaken serveres.

  6. Oppbevar kjølig i boks eller i fryseren, og da uten glasur.

Tips

Rips eller solbær kan erstattes med andre friske eller dypfryste bær.

Bilde (0) av oppskrift for Rips eller solbærkake