Rabarabrarull med bringebær
Ingredienser
- 4 egg
- 135 g (1 1/2 dl) sukker
- 120 g (2 dl) hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
Fyll
- 3 plater gelatin
- 250 g rabarbra
- 3-4 ss sukker
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 2 dl kremfløte
- 3-4 ss krokan
- 2-3 dl ferske bringebær
Instruksjoner
Stekes ved 220 gr på nest øverste rille i ca. 8 minutter i 35x40 cm langpanne
Egg og sukker piskes til tykk eggedosis. Sikt på mel og bakepulver og rør det hele lett sammen. Hell røren i en bakepapirkledd form og stek kaken lyst gyllen. Avkjøl kaken på et sukkerstrødd bakepapir med formen over seg, da holder den seg myk. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca. 5 minutter. Kutt rabarbra i ca. 2 cm lange stilker og kok dem møre med sukker. Ha gelatinplatene i det varme syltetøyet under omrøring. Pisk kremen stiv og vendt inn rabarbrasyltetøyet. Smør den kalde kaken med rabarbrakrem og rull kaken med pisket krem tilastt litt sukker, dryss på krokan og bringebær. Serveres i skiver.
