Påskekake
Ingredienser
Bunn
- 4 egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 1 dl syltetøy
Sjokolademousse
- 300 g mørk kokesjokolade
- 3 eggeplommer
- 4 dl kremfløte
Pynt
- 300 g marsipan
- gul konditorfarge
Instruksjoner
Visp stiv eggedosis av egg og sukker og vend inn siktet mel og bakepulver. Hell røren i en smurt form. ca. 24 cm i diameter og stek kaken ved 175 gr. i 30 minutter. Avkjøl den på rist. Smelt sjokoladen i vannbad. Stivpiske fløten. Rør eggeplommene i sjokolademassen og bland i halvparten av kremen. Rør godt og ha i resten av kremen. Del sukkerbrødet i tre deler. Dynk dem med melk og bre syltetøy på den nederste bunnen. Legg tredjeparten av moussen over. Legg på den midterste bunnen og bre resten av sjokolademoussen over og nedover langs kanten. Legg på toppen. Farg marsipanen gul, kjevle den ut og legg den over kaken. Form små kyllinger, påskeegg osv.
