Prinsessekake 5
Denne kaken skal dekoreres til stjernetegnet jomfruen
Ingredienser
Bunn
- 4 egg
- 100 g sukker
- 100 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fyll
- 1 pk. vaniljekrem
- 3 dl kremfløte
Pynt
- 400 g marsipan
- konditorfarge
- melis, dekorasjonblomster og mynteblader
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 30 minutter. Rund kakeform, 24 cm i diameter.
Visp eggedosis av egg og sukker. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og bakepulver. Hell røren i smurt form og stek kaken. Avkjøl den på rist. Del bunnen i tre og dynk med melk eller saft. Visp fløten. Dekk to av lagene med vaniljekrem og halvparten av fløtekremen. Dekk kaken utvendig med resten av fløtekremen. Farg marsipan til lokket med grønn konditorfarge. Kjevle den ut og strekk den jevnt over kaken. Renskjær rundt kanten. Skjær ut stjernetegnet (Jomfruens) i rosa marsipan og marker stjernetegnet. Legg på melis til badedrakt.
Tips
-
Pynt av marsipan kan smelte på syrlige underlag. Legg derfor på pynten rett før servering.
-
Kjevle gjerne marsipan ut på hvetemel, da blir den ikke så lett klissete. Børst av overflødig mel.
-
Marsipanrester kan pakkes tett inn og fryses.
-
Klipp gjerne de enkelte figurene ut i stykker, da er de enklere å skjære ut. Sett dem tett sammen igjen.
-
Marker hode, armer, hår og så videre med dobbelt lag marsipan eller trill ut tynne pølser. Det gir mer effekt. Eller marker med en spiss kniv.
-
I godtebutikkene finnes mye morsomt man kan bruke til pynt.
-
Husk at all pynt skal være spiselig.
.BOoNT5aR_1EA2TB.webp)
