Prinsessekake 2
Ingredienser
- 25 g gjær
- 1 dl kaffefløte
- 100 g smør/margarin
- 5 dl hvetemel
- 2 ss sukker
- 1 egg
Fyll
- 2 dl ferdig vaniljekrem
Fyll
- 75 g smør
- 1/2 dl malte mandler
- 4 ss sukker
- 1/2 dl rosiner
Instruksjon
Lunk fløten og rør ut gjæren i den. Smuldre smøret i melet og tilsett sukker melkeblandingen og egget bland sammen og la det heve i det 1 time. Rør sammen mykt smør mandler og sukker. Ta deigen på bakebordet. Kjevl ut 1/3 av deigen til en rund bunn. Legg den i en rund form, 24 cm, klem den litt opp rundt kanten. Bre vaniljekremen utover deigen. Kjevle ut resten av deigen til en tynn, avlang leiv, ca 15x30 cm. Smør mandelfullet utover leiven og strø på rosiner. Rull sammen som en rullekake og skjær den i 2,5-3 cm brede biter. Sett disse på høykant opp vaniljekremen, fordel dem utover formen. La kaken heve minst i 35 minutter til deigen fyller formen. Pensle kaken med sammenpisket egg, og stek den på nederste rille i ovnen ved 200 gr. i ca. 35 minutter. Avkjøl i formen og pynt med melisglasur.
