prinsessekake

Hvetedeig (2 runde former)

fyll

Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i litt av væsken og bland sammen. Ha i sukker, kardemomme og salt og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig. La den få en god etterhev. Ta deigen ut på bakebordet og del i to.

Ta en tredjedel av hvert emne og trykk ut i en godt smurt form (24-26 cm). Fordel halvparten av mandelmassen i hver form og fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå i hver form. Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver. Fordel resten av vaniljekremen utover, dryss gjerne på litt kanel.

Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca. 3 cm brede stykker og sett dem med snittflaten ned i formene. La kakene få en god etterhev og stek dem ved 200° i ca. 30-40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kakene og glaser med melisglasur.

Bilde (0) av oppskrift for prinsessekake