prinsessekake
Hvetedeig (2 runde former)
- 200 g smør/margarin
- 5 dl melk
- 100 g gjær
- 150 sukker
- 1/2-1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- ca. 1 kg hvetemel
fyll
- 200 g malte mandler
- 200 g melis
- evt. litt vann
- 1/2 l ferdig vaniljekrem
Smelt smøret og lunk melken i det. Rør ut gjæren i litt av væsken og bland sammen. Ha i sukker, kardemomme og salt og rør inn melet til en ikke for fast, men god deig. La den få en god etterhev. Ta deigen ut på bakebordet og del i to.
Ta en tredjedel av hvert emne og trykk ut i en godt smurt form (24-26 cm). Fordel halvparten av mandelmassen i hver form og fordel en fjerdedel av vaniljekremen oppå i hver form. Kjevle ut resten av deigen til avlange leiver. Fordel resten av vaniljekremen utover, dryss gjerne på litt kanel.
Rull sammen som en rullekake. Del rullene opp i ca. 3 cm brede stykker og sett dem med snittflaten ned i formene. La kakene få en god etterhev og stek dem ved 200° i ca. 30-40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kakene og glaser med melisglasur.
