NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/pepperkaker/
Pepperkaker 2
Ingredienser
- 300 g smør
- 300 g sukker
- 1 dl mørk sirup
- 1/2 ts malt nellik
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts pepper
- 2 ts malt kanel
- 2 stk egg
- 4 ts natron
- ca. 900 g hvetemel, alt melet trengs ikke om deigen er smidig nok
Melisglasur
- ca. 250 g melis
- 1 stk eggehvite
- 1/2 ts sitronsaft
Instruksjon
-
Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, ingefær, pepper og kanel, og rør godt sammen.
-
Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør inn egg.
-
Ha i natron, og sikt inn mel. Rør godt sammen til en jevn deig. Juster evt. tykkelsen på deigen med mer mel.
-
Dekk til deigen med litt plastfolie og la den stå kaldt noen timer, gjerne over natten.
-
Elt deigen med litt mel på bordet og kjevle den ca. 3 mm tykk. Stikk ut pepperkakefigurer og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek kaken midt i stekeovnen på 175 gr. i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene på rist.
-
Bland sammen melis, eggehvite og sitronsaft til en tykk glasur. Dekorer kakene.
