Pai
Ingredienser
Bunn
- 192 g mel
- 1/4 ts salt
- 1 ts sukker
- 113,44 g smør
- ca. 4-5 ss vann
Bland sammen mel, sukker og salt. Skjær smøret opp i små biter og bland sammen i en bolle. Tilsett vann til slutt, få deigen i en paiform og la den ligge i kjøleskapet i 30 min
Fyll
- 1 ts salt
- 1/2 squash/zucchini
- 28,36 g smør
- ca. 120 g løk
- 1 stor grønn paprika
- 200 g tomat
- 50 g valgfri sopp
- 1/4 ts curry krydder (karri)
- 1/2 ts salt
- 1/4 ts pepper
- 1 klype kanel
- 5 egg
- 60 ml melk (0,6 dl)
- 25 g parmesan
- 25 g cheddar
Ha 1 ts salt over squashen og la saltet ligge i 10 minutter. Sett ovnen på 225 gr. og la paiformen ligge der i 5 minutter med aluminiumsfolie rundt. Etter 5 minutter tar du folien av og lar den ligge 5 minutter til. Etter dette skal ovnen stå på 175 gr. Ikke bruk varmluft, bruk over- og undervarme.
Smelt smøret i en medium-stor panne. Ha i løk, paprika, tomat, sopp, squash og pepper. Etter ca. 5 minutter tilsett resten av krydderet og legg dette i paiformen.
Bland sammen egg, melk og ost i en bolle og hel dette over paiformen med innhold. Stek dette i 45-50 minutter.
