Overraskelseskaker

Ingredienser

Fyll

Pensling

Pynt

Instruksjon

  1. Rør smør og sukker hvitt i en bolle. Tilsatt salt og egg.

  2. Varm melken til 37 gr. Smuldre gjæren ned i melken, og rør til den er oppløst. Hell deigvæsken i bollen under omrøring.

  3. Bland inn det meste av melet, og arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd.

  4. La deigen heve tildekket, 30-45 minutter.

  5. Skrell, kjerne ut og riv eplene grovt på rivjern. Bland epler, sukker og kanel.

  6. Ta deigen opp på lettmelet arbeidsbord, og elt den smidig med resten av melet.

  7. Del deigen i to emner. Form dem til sprekkfrie boller. Kjevle eller trykk dem ut til ca. 1 cm tykkelse.

  8. Fordel fyllet i en topp på midten av hvert deig emne. Samle sammen deigkantene rundt fyllet, og klem godt sammen slik at fyllet ikke renner ut.

  9. Legg kaken på smurt eller bakepapirkledd stekeplate.

  10. Klipp blader rundt kanten og vend annethvert blad opp og annethvert blad ned. La kakene heve tildekket, ca. 30 minutter.

  11. Pensle dem med sammenpisket egg, og dryss med perlesukker.

  12. Stek kakene midt i ovnen ved 200 gr, ca. 25 minutter. I varmluftsovn ved 175 gr, ca. 30 minutter.

  13. Avkjøl kakene tildekket på rist.

Bilde (0) av oppskrift for Overraskelseskaker