Ostekake med svisker

Ingredienser

Fyll

Instruksjoner

Smuldre mel og smør og tilsett sukker og eggeplomme. Rør sammen til en jevn deig, eller ha salt i en food prosessor og la maskinen gå til alt er samlet. Trykk deigen ut i en rundt kakeform eller paiform. Leg deigen opp langs kanten. Prikk med en gaffel og la deigen stå kjølig ca. 30 min. Forstek deretter bunnen i ovnen på miderste rille ved 200 gr. i ca. 8 min, la den avkjøles.

Legg sviskene i en bolle og hell over mesteparten av rom eller portvin og la dem ligge et par timer. Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna sammen til en tykk krem. Fordel det meste av sviskene i paiskallet og hell resten av romen/portvinen over. Hell over ostekremen, stikk noen av sviskene halvveis ned i kremen og stek kaken ferdig i ovnen på miderstee rille ved 150 gr. i ca. 40 min. Avkjøles før den skjæres i serveringsstykker.

Bilde (0) av oppskrift for Ostekake med svisker