Ostekake med sjokolade
Ingredienser
Bunn
- 1 pk. havrekjeks, gjerne kornmo-kjeks
- 100 g smør/margarin
Ostefyll
- 3 egg
- 5 ss sukker
- 200 g kremost med nøytral smak (bør være romtemperert)
- 100 g lys sjokolade
- 4 ss kaffe
- 1 1/2 ss kakao
- 2 dl kremfløte
Pynt
- 1 dl kremfløte
Instruksjon
bunnen stekes ved 180 gr. i ca. 15 minutter i 24 cm springform på nederste rille.
Bunn: Knus kjeksen og bland inn smør. Klem kjeksblandingen i en springform og stek som angitt. Avkjøl
Ostefyll: Stivpisk eggedosis av egg og 3 ss sukker. Pisk kremsosten med 2 ss sukker. Smelt halvparten av sjokoladen i kokende kaffe og rør inn kakao. Vend blandingen inn i kremosten og rør den sammen med eggedosisen. Pisk kremfløten til bløt krem og hakk resten av sjokoladen. Vendes i røren og helles over kakebunnen. Settes i kjøleskap i 2-3 timer.
Pynt: Ha pisket krem på toppen. Pynt med bringebær, revet sjokolade og lys sjokolade sprøytet på i sirkler ved hjelp av en sprøytepose.
