Ostekake med mandelbunn
Ingredienser
- 225 g havrekjeks
- 100 g smør
- 2 ss sukker
- 1 ts malt kanel
Fyll
- 700 g kremost naturell
- 1 1/2 dl sukker
- 1/2 vaniljestang
- 4 eggs
- finrevet skall og saft fra 1/2 sitron
Rømmelok
- 5 dl seterrømme eller cremè fraîche
- 1/2 vaniljestang
- 1 dl sukker
Pynt
- 2 dl kremfløte
- kakestrøssel
- rips
Instruksjoner
Knus kjeks til bunnen i en food prosessor og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 24 cm, eller dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene, sitronskall og saft. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen over den avkjølte bunnen og stek videre i ovnen på miderste rille ved 175 gr. i 50-60 minutter, ostekaken skal fortsatt være “skjelven” når den tas ut av stekeovnen. La stekeovnen fortsatt stå på. Sett ostekaken til avkjøling på rist i ca. 15 min. Bland sammen rømme eller cremè fraîche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i formen. Set kaken tilbake i stekeovnen og stek den videre i ca. 12 min. til den er blank og fast.
Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 t før den serveres. Pynt med litt pisket krem, kakestrøssel og litt frisk rips. Server gjerne friske bær, frukt eller en syrlig bærsaus ved siden av.
