Ostekake med mandelbunn

Ingredienser

Fyll

Rømmelok

Pynt

Instruksjoner

Knus kjeks til bunnen i en food prosessor og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 24 cm, eller dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.

Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene, sitronskall og saft. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen over den avkjølte bunnen og stek videre i ovnen på miderste rille ved 175 gr. i 50-60 minutter, ostekaken skal fortsatt være “skjelven” når den tas ut av stekeovnen. La stekeovnen fortsatt stå på. Sett ostekaken til avkjøling på rist i ca. 15 min. Bland sammen rømme eller cremè fraîche, sukker og frø fra 1/2 vaniljestang. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i formen. Set kaken tilbake i stekeovnen og stek den videre i ca. 12 min. til den er blank og fast.

Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 t før den serveres. Pynt med litt pisket krem, kakestrøssel og litt frisk rips. Server gjerne friske bær, frukt eller en syrlig bærsaus ved siden av.

Bilde (0) av oppskrift for Ostekake med mandelbunn