Ostekake med kransekakemasse
Ingredienser
- 1 pk. kransekakemasse
- 2 ss kakao
Fyll
- 5 pl. gelatin
- 6 ss melk
- 200 g hvit sjokolade
- 2 store eggeplommer
- 50 g melis
- 500 g ricottaost (laget av myse, minner om cottage cheese)
- 3 dl kremfløte
- 2 store eggehviter
- PYNT: hjertesjokolade
- PYNT: rosa hjertestrøssel
Instruksjoner
Bland sammen ferdig kransekakemasse og kakao til kakaoen har blitt jevnt fordelt. Klem ut deigen i bunnen i en smurt paiform hvor bunnen lett kan trykkes ut fra undersiden. Stek bunnen i ovnen på midterste rille ved 200 gr. i 10-15 min. Avkjøl helt.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Kok opp melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovhakket, hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken og rør blandingen jevn. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme sjokoladeblandingen. Skill eggene. Pisk sammen ricottaost, melis og eggeplommer. Pisk kremfløten til løs luftig krem og rør inn i osteblandingen. Bland deretter inn den hvite sjokoladeblandingen. Pisk til slutt eggehvitene til stivt skum og vend det forsiktig i røra. Hell blandingen i formen over den nå helt avkjølte kjeksbunnen. Sett formen i kjøleskapet i noen timer til fromasjen har stivnet. Pynt kaken med sjokoladehjerter og rosa strøssel.
