Ostekake med hvit sjokolade og gelèlokk
Ingredienser
- 1 pk kornmo-kjeks eller annen fullkorn kjeks
- 100 g smeltet smør
- 2 ss sukker
Fyll
- 250 g kremost
- 1/2 dl sukker
- 170 g hvit sjokolade
- 1/2 dl kokende vann
- 3 ts gelatin
- 3 dl kremfløte
Topping
- 1 pk bringebærgelè
- friske bringebær
Instruksjoner
Bruk en 22-24 cm form
Legg et bakepapir i bunnen av formen og smør innsiden med smør. Knus kjeks i en food prosessor og tilsett smør og sukker. Ha smulene i formen og klem godt ned. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet i smeltet sjokolade forsiktig i en liten kjele. Rør sammen gelatin og kokende vann til pulveret er oppløst. Pisk fløte til krem, sett til side. pisk sammen kremost og sukker i en bolle til en jevn ostekrem. Tilsett oppløst gelatin og smeltet sjokolade og pisk til godt blandet. Vend inn den piskede kremen med en slikkepott og helt alt over kjeksbunnen. Sett kaken kaldt i minimum 2 timer. Lag gelè med halvpisket av pakken. Avkjøl, men pass på at den fortsatt er rennede og hell over kaken. Sett kaldt til gelèn er stivnet helt. Pynt med friske bringebær.



