Ostekake 2
Ingredienser
Bunn
- 18 Kornmo-kjeks
- 75 g smør
- 100 g sukker
- 1/2 ts kanel
Fyll
- 4 egg
- 600 g tine kremost naturell
- 150 g sukker
- 4 ts vaniljesukker
- 5 dl rømme
- 100 g sukker
Instruksjon
Knus kjeksen og smelt smøret og bland sammen med sukker og kanel. Trykk dette ut i en rund form, 24 cm i diameter, og stek ved 180 gr. i ca. 10 minutter. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Ha deretter i osten, litt etter litt. Hell dette over bunnen, og stek videre ved 130 gr. i ca. 40 minutter.
Pisk sammen rømme og sukker og hell dette forsiktig oppå kaken. Stek videre i 130 gr. i ca. 40 minutter. For å få kaken hel ut av formen, må den være frossen. Lag derfor kaken et par dager i forveien. Kaken skal ikke serveres frossen, så ta den opp noen timer før den skal serveres. Server med jordbærsaus.
