Oste- og nøttekake
Ingredienser
- 4 egg
- 1 1/2 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 1 1/2 dl hvetemel
- 1 dl malte hasselnøtter
- 2 1/2 ts bakepulver
Fyll
- 2 pk. kremost naturell
- noen finhakkede hasselnøtter
- litt konjakk
- 3 dl melis
- 2 dl cremè fraîche
- evt. noen dråper konjakk
Pynt
- hakkede hasselnøtter eller mandelspon
Instruksjon
Varm stekeovnen til 275 gr. Stivpisk eggene med sukkeret. Bland det tørre og vend det forsiktig inn i røren. Dekk langpannen med bakepapir, og spray med fett. Fordel røren utover langpannen, og stek kaken i 5-6 minutter. Hvelv den over på sukkerstrødd matpapir, og la langpannen ligge over til kaken er avkjølt. Rør sammen fyllet. Bland litt hakkede nøtter og konjakk med osten til den blir myk. Smør litt over halvparten utover kaken, og rull den sammen til en rullekake. Legg kaken på et serveringsfat, og smør resten av fyllet over kaken. Strø med hakkede nøtter eller mandelspon.
