Oreokake 2
Ingredienser
- 45 Oreokjeks (tilsvarer ca. 3 pakker)
- 1,5 ss sukker
- 2,7 dl melis
- 1 pk. Philadelphia-ost, naturell
- 120 g smeltet smør
- 3,5 dl kremfløte
- 1 pose med sjokolademousse (kan evt. bruke 2 poser om man ønsker høyere kake)
- 50 g Kokesjokolade
Instruksjon
-
30 Oreokjeks finknuses i mikser. Bland så inn smøret med kjeksen, og trykk deigen flatt utover i bunnen av en kakeform, 26 cm i diameter.
-
Sukker og fløte piskes til krem.
-
Philadelphia og melis mikses sammen. Halvparten av kremen og bland med philadelphia + melis-blandingen, og smør dette over kjeksbunnen i forma. Grovknus 5 oreokjeks og dryss over, før forma settes til kjøling ca. 45 minutter i kjøleskapet.
-
Formen legges i kjøleskapet for ca. 45 min. Neste 5 kjeks finhakkes og blandes med sjokolademoussen (moussen lages etter pakkens anvisning). Smør så over kaken når den er klar for å bli tatt ut av kjøleskapet.
-
Lag sjokolademousse etter posens anretning, og rør inn 5 knuste oreokjeks. Smør moussen utover i forma, før den igjen settes til kjøling ca. 45 minutter.
-
Når moussen er noenlunde fast, smør over den gjenværende kremen over toppen. Strø over grovhakket kokesjokolade, og del på de resterende (ca. 5 stk) oreokjeks i fire biter og sett ned i kremen til pynt.
