Oreo ostekake

Ingredienser

Fyll

Topping

Instruksjoner

Ha Oero-kjeks i en food prosessor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse. Trykk massen ut i bunnen på en smurt, rund from, 24 cm, og sett i kjøleskapet i ca. 30 min. Pisk sammen kremost og sukker til blandingen blir lett og kremete. Bland inn hvetemel. Pisk inn eggene, ett om gangen, og deretter eggeplommene, kremfløten og vaniljessens. Hell halvparten av ostemassen i formen. Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 gr. i 15 min. Det skal da ha dannet seg en liten hinne på toppen av kaken. Ta kaken ut av ovnen og dryss over grovhakkede Oreo-kjeks. Hell forsiktig over resten av ostemassen. Stek kaken videre på miderste rille ved 220 gr. i ca. 15 min til. Skru så varmen ned til 100 gr. og flytt kaken ned til nederste rille. Stek kaken videre i 50 min.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl en stund i formen. Skru varmen på ovnen opp igjen til 175 gr. Rør sammen seterrømme og sukker. Fordel dette på toppen av den noe avkjølte kaken. Stek videre på midterste rille ved 175 gr. i ca. 7 min. Ta kaken ut av ovnen og la den først avkjøles helt i formen i romtemperatur før den plasseres i kjøleskapet. La den stå til dagen etter.

Kaken skal da ha stivnet og kjennes fast ut. Settes på fat og pyntes med noen friske jordbær på toppen.

Bilde (0) av oppskrift for Oreo ostekake