Nøttekake med sjokolade og aprikos

Ingredienser

Nøttebunn

Aprikosfyll

Sjokoladekrem

Instruksjon

Dekk bunnen av en rund form, 22-24 cm, med bakepapir og smør kantene godt. Dryss formen med strøkavring eller hevetemel. Pisk eggeplommer, sukker, salt og vaniljesukker tykt og lett og ha i den revne sjokoladen og de stivpiskede eggehvitene. Rør deretter forsiktig inn de malte nøttene og kjeksen. Fyll røren i formen og stek den i varm ovn, i 180 gr, nederst i ovnen, ca. 50 minutter. Stikk evt. en kakepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig. La den avkjøles litt i formen før den tas ut. Når kaken er avkjølt deles den i to. Dynk deretter godt med konjakk eller likør. Hvis du ikke bruker ferdig aprikosmarmelade, damper du de tørrede aprikosene i litt vann, moser dem og smaker til med litt sukker og konjakk. Ha aprikosfyllet mellom lagene og la kaken trekke på kjølig sted til den skal dekkes med sjokoladekremen. Pisk sammen alle ingrediensene til sjokoladekremen til den er lett og luftig. denne kremen bør trekke inn i kaken et par timer før servering.

Bilde (0) av oppskrift for Nøttekake med sjokolade og aprikos