Mormors marmorkake

Ingredienser

Instruksjon

Rør smør og sukker hvitt og porøst, gjerne i en husholdningsmaskin. Rør i halvpisket egg, ett om gangen, og rør kraftig mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver, rør det i og bland deigen lett sammen. Ta av 1/3 av deigen i en egen bolle og rør i siktet kakao og fløte. Smør og strø en randform på ca. 2 liter. En vanlig kakeform kan også brukes. Ha halvparten av den lyse deign over. Rør forsiktig med en pinne eller en spiss kniv slik at deigen “marmoreres”. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig. Den skal kjennes tørr. La kaken avkjøles til den er lunken i formen. Løsne forsiktig med en spiss kniv og hvelv på en rist. Avkjøl. Marmorkake kan fryses og tiner raskt. Kaken kan også drysses med melis.

Bilde (0) av oppskrift for Mormors marmorkakeBilde (1) av oppskrift for Mormors marmorkake