Mormors marmorkake
Ingredienser
- 250 g smør eller margarin
- 250 g sukker
- 4 egg
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 2 ss fløte
Instruksjon
Rør smør og sukker hvitt og porøst, gjerne i en husholdningsmaskin. Rør i halvpisket egg, ett om gangen, og rør kraftig mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver, rør det i og bland deigen lett sammen. Ta av 1/3 av deigen i en egen bolle og rør i siktet kakao og fløte. Smør og strø en randform på ca. 2 liter. En vanlig kakeform kan også brukes. Ha halvparten av den lyse deign over. Rør forsiktig med en pinne eller en spiss kniv slik at deigen “marmoreres”. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 gr. i ca. 1 time. Prøv med en kakenål om kaken er ferdig. Den skal kjennes tørr. La kaken avkjøles til den er lunken i formen. Løsne forsiktig med en spiss kniv og hvelv på en rist. Avkjøl. Marmorkake kan fryses og tiner raskt. Kaken kan også drysses med melis.

