Mokka-suksess
Denne kaken skal dekoreres til stjernetegnet væren
Ingredienser
Mandelbunn
- 3 eggehviter
- 120 g melis
- 200 g malte mandler
Mokkakrem
- 1 dl kremfløte
- 1/2 pl. kokesjokolade
- 2 ts kaffepulver
- 1 dk sukker
- 3 eggeplommer
- 150 g smør
- 1 ss kaffelikør (kan sløyfes)
Pynt
- krem
- marsipan, farget med kakao
- dekorasjonsblomster
- dessertsjokolade
- sølvkuler
Instruksjoner
I stekeovnen ved 175 gr. i ca. 45 minutter. Rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stivpisk eggehvitene. Rør i litt melis av gangen. Tilsett mandlene og vend dem forsiktig inn. Klipp til bakepapir og legg det i formen. Bre massen utover den smurte formen og stek kaken. Avkjøl den på rist. Kok opp fløte, sjokolade, kaffepulver og sukker. Visp eggeplommene og spe litt etter litt med den varme sjokoladeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet under konstant røring. NB! kremen skal bare tykne, ikke koke. Avkjøl blandingen og tilsett mykt smør. Pisk til kremen er lett og luftig. Smak evt. kremen til med likør. Legg kakebunnen på et fat og kle den helt med mokkakremen. Sprøyt små topper på kaken med resten av kremen. Marker stjernetegnet (væren). Hode og horn er marsipan farget med kakao. Kroppen er kremtopper, bena er sjokoladestenger. Gresset er laget av grønn marsipan.
