Minikaker med kremfyll
Ingredienser
- 60 g smør
- 60 g sukker
- 2 ss lys sirup
- 60 g hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1/2 ts ingefær
- revet skall av 1/2 sitron
- 1 ts konjakk
Fyll
- 75 g smør
- 75 g melis
- litt sterk kaffe
- evt. litt konjakk
Instruksjoner
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og sirup og rør til blandingen er glatt og tyntflytende. Ta kjelen av platen. Rør mel, havregryn og ingefær i sukkerblandingen og tilsett konjakk og sitronskall. Avkjøl et par minutter. Sett røren på bakepapirkledd bakeplate med to teskjeer. Bruk 1/2 ts røre pr. kake. Beregn god plass, for kakene flyter ut og blir helt flate. Stek kaken høyt oppe ved 175 gr. i ca. 7 minutter, til de er gylne og sprø. Avkjøl. Lag kremen. Legg to og to kaker sammen med krem inni. Sett kjølig.
