NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/mild-delfiakake

Mild delfiakake

Ingredienser

Instruksjoner

Smelt delfiafettet i en kjele på svak varme. Ta kjelen av platen og tilsett sjokoladen oppdelt i biter. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland i fløten.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Pisk inn sjokoladeblandingen gradvis. Vend i rosiner og fint hakkede mandler til slutt.

Kle en liten, smurt brødform (1 liter) med matpapir i bunn og kanter. Hell først i litt av sjokolademassen, slik at bunnen på formen blir godt dekket. Legg på et lag med Per-kjeks. Dekk over med sjokolademassen. Legg så på et tett lag med seigmenn. Hell på litt mer sjokolade og sp et lag til med Per-kjeks. Ha resten av sjokoladen på toppen. Pynt med seigmenn og skåldede mandler. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet (minst noen timer og gjerne over natten).

Ta kaken ut av formen og fjern matpapiret. Sett kaken på et passende fat. Oppbevares kjølig og servers i tynne skiver.

Tips

Per-kjeks er firkantede, søte kjeks som egner seg ypperlig til “delfiakake”. Fås kjøpt i de aller fleste matvarebutikker.

Bilde (0) av oppskrift for Mild delfiakake