Marmorkake
Ingredienser
- 175 g myk margarin
- 2 1/2 dl (ca. 225 g) sukker
- 3 egg
- 1 1/2 dl lettmelk
- 4 dl (240 g) hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
- ca. 2 ss lettmelk
Instruksjon
Bruk en avlang form, 1 1/2 liter. Stek ved 175 gr. i ca. 40 minutter på nederste rille.
-
Rør margarin og sukker lyst og porøst.
-
Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
-
Bland inn hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis. Røren skal være godt tilblandet, men ikke seig.
-
Ta av en 1/3 av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og lettmelk. Kakerøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
-
Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form og glatt den utover.
-
Legg så i kakerøren og til slutt resten av den lyse røren.
-
Trekk en gaffel eller skje gjennom alle tre lagene med røre, fra den ene siden av formen til den andre. På den måten får du kaken et marmorert utseende.
-
Stek kaken. La den stå i noen minutter før den hvelver på en rist.

