Marmorkake

Ingredienser

Instruksjon

Bruk en avlang form, 1 1/2 liter. Stek ved 175 gr. i ca. 40 minutter på nederste rille.

  1. Rør margarin og sukker lyst og porøst.

  2. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.

  3. Bland inn hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis. Røren skal være godt tilblandet, men ikke seig.

  4. Ta av en 1/3 av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og lettmelk. Kakerøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.

  5. Legg halvparten av den lyse røren i en smurt og strødd form og glatt den utover.

  6. Legg så i kakerøren og til slutt resten av den lyse røren.

  7. Trekk en gaffel eller skje gjennom alle tre lagene med røre, fra den ene siden av formen til den andre. På den måten får du kaken et marmorert utseende.

  8. Stek kaken. La den stå i noen minutter før den hvelver på en rist.

Bilde (0) av oppskrift for MarmorkakeBilde (1) av oppskrift for Marmorkake