Marits beste brød

Ingredienser

Instruksjon

La linfrø, hvetekli, 4-korn og solsikkefrø koke et par minutter i 1 liter vann. Bland med surmelk, honning og olje. Avkjøl til blandingen er fingervarm, og tilsett gjæren som er rørt ut i 2 dl vann. Bland grovbakstmel, havrekli, salt og hvetemel til en passe fast og smidig deig. Elt godt, dekk til og sett til hevning ca. 1 time. Ta deigen opp på melet bakebord. Del i 3 og form deigen til brød som legges i smurte avlange former eller legg brødene sammen i langpannen på bakepapir. Smør litt olje imellom brødene. Sett til etterhevning ca. 45 minutter. Stek brødene på nederste rille ved ca. 200 grader i 50 minutter. De siste 20 minuttene skrur du på varmluft. Ta brødene ut av formen og avkjøl på rist. Brødene er fryseegnet.

Bilde (0) av oppskrift for Marits beste brød