Marias boller
Ingredienser
- 25 g gjær
- 50 g smør eller margarin
- 2 1/2 dl melk
- 1/4 ts salt
- 3/4 ts malt kardemomme
- 1/2 dl sukker
- ca. 7 dl lyst. glutenfritt mel
Fyll
- 50 g smør eller margarin
- 2 ss sukker
- 1 ts malt kanel
Pensling
- egg
Pynt
- perlesukker
Instruksjon
-
Smuldre gjæren i en bolle.
-
Smelt smøret, tilsett melk og avkjøl til 37 gr. Hell det over gjæren, og rør godt.
-
Tilsett salt, kardemomme, sukker og det meste av melet. Arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd. Dekk den til, og hev 30-40 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet.
-
Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av det glutenfrie melet.
-
Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10x20 cm. Fordel fyllet på leivene. Rull dem sammen, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem i muffinsformer eller på bakepapirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev til dobbel størrelse, og 30 minutter.
-
Pensle bollene med egg. Strø på perlesukker.
-
Stek dem midt i ovnen ved 250 gr, ca. 8 minutter.
-
La bollene avkjøles tildekket på rist.
Tips
Ettersom glutenfritt brød tørker fort og taper smak, er det lurt bare å ta frem dagens forbruk. Legg resten av brødene i fryseposer, og frys ned. Tin brødet i romtemperatur, mikroovn eller på svak ovnsvarme.
