Marias boller

Ingredienser

Fyll

Pensling

Pynt

Instruksjon

  1. Smuldre gjæren i en bolle.

  2. Smelt smøret, tilsett melk og avkjøl til 37 gr. Hell det over gjæren, og rør godt.

  3. Tilsett salt, kardemomme, sukker og det meste av melet. Arbeid deigen blank og smidig med maskin eller for hånd. Dekk den til, og hev 30-40 minutter. Rør sammen ingrediensene til fyllet.

  4. Ta deigen opp på bakebordet. Elt inn resten av det glutenfrie melet.

  5. Del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 10x20 cm. Fordel fyllet på leivene. Rull dem sammen, og skjær dem i ca. 2 cm tykke skiver. Legg dem i muffinsformer eller på bakepapirkledd stekeplate. Dekk til, og etterhev til dobbel størrelse, og 30 minutter.

  6. Pensle bollene med egg. Strø på perlesukker.

  7. Stek dem midt i ovnen ved 250 gr, ca. 8 minutter.

  8. La bollene avkjøles tildekket på rist.

Tips

Ettersom glutenfritt brød tørker fort og taper smak, er det lurt bare å ta frem dagens forbruk. Legg resten av brødene i fryseposer, og frys ned. Tin brødet i romtemperatur, mikroovn eller på svak ovnsvarme.

Bilde (0) av oppskrift for Marias boller