Mandelterte med blåbær
Ingredienser
- 3 egg
- 90 g (1 dl) sukker
- 50 g smeltet margarin
- 90 g (1 1/2) hvetemel
- 1 ts bakepulver
FYLL
- 5 dl vaniljekrem
Pynt
- 2 dl blåbær
- 2-3 ss ripsgelè
- 3-4 ss ristede mandelflak
Instruksjoner
Stekes ved 175 nederste rille i ca. 30 minutter i en 22 cm rund form.
Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt margarin. Sikt på mel og bakepulver og hell røre i en godt smurt form. Stek kaken gyllen og avkjøl den på rist. Del den avkjølte kaken i to deler og smør et lag vaniljekrem inni og utenpå kaken. Dryss blåbær på toppen. Smelt ripsgelè i en kjele og drypp den over bærene. Pynt kanten av kaken med ristede mandelflak. Mandelflakene ristes i tørr stekepanne ved middels sterk varme til de begynner å bli gylne, avkjøles før bruk.
Tips
Det er lurt å la bakepapiret stikke noen centimeter over formens kant, da er det letttere å få kaken ut av formen. Skyv kaken over på et serveringsfat samtidig som du drar bakepapiret av kakebunnen.
