Mandelterte med blåbær

Ingredienser

FYLL

Pynt

Instruksjoner

Stekes ved 175 nederste rille i ca. 30 minutter i en 22 cm rund form.

Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt margarin. Sikt på mel og bakepulver og hell røre i en godt smurt form. Stek kaken gyllen og avkjøl den på rist. Del den avkjølte kaken i to deler og smør et lag vaniljekrem inni og utenpå kaken. Dryss blåbær på toppen. Smelt ripsgelè i en kjele og drypp den over bærene. Pynt kanten av kaken med ristede mandelflak. Mandelflakene ristes i tørr stekepanne ved middels sterk varme til de begynner å bli gylne, avkjøles før bruk.

Tips

Det er lurt å la bakepapiret stikke noen centimeter over formens kant, da er det letttere å få kaken ut av formen. Skyv kaken over på et serveringsfat samtidig som du drar bakepapiret av kakebunnen.

Bilde (0) av oppskrift for Mandelterte med blåbær