Mandelsnitter
Ingredienser
Deigen
- 175 g smør/margarin
- 1 dl sukker
- 1 stort egg
- 75 g malte hasselnøtter
- 250 g hvetemel
Belegg
- 100 g mandelspon
- 100 g smør
- 1 1/2 dl sukker
- 2 ss mel
- 3 ss melk
Pynt
- smeltet kokesjokolade
Instruksjon
Arbeid sammen alle ingrediensene til deigen og la den hvile kaldt. Kjevle den ut på bakepapir til en kake ca. 30x38 cm og legg denne i en stor langpanne. Bland sammen alle ingrediensene til glasuren og la det så vidt koke opp. Bre den litt avkjølte glasuren over kaken, men ikke helt ut i kantene. Stek den ved 175-200 gr. til kaken har fått gyllen farge, ca. 20 minutter på nest nederste rille. Skjær den avkjølte kaken i firkanter og del disse igjen i trekanter. Dypp spissene i smeltet kokesjokolade og avkjøl helt.
