Mammas marengskake
Ingredienser
Bunn
- 75 g smør
- 1 dl sukker
- 4 eggeplommer
- 1 1/2 dl hvetemel
- 1 1/2 ts bakepulver
- 2 ss melk
Pynt
- 4 eggehviter
- 2 dl sukker
- ca. 35 g marsipan
Fyll
- 2-3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
Instruksjon
-
Rør smør og sukker hvitt med mikser.
-
Tilsett eggeplommene, en om gangen, og rør til massen er porøs.
-
Rør inn mel blandet med bakepulver og til slutt melken.
-
Bre røren ut i en langpanne, 30x40 cm, som er kledd med bakepapir.
-
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker, og visp noen minutter til.
-
Bre marengsmassen over røren i langpannen. Dryss på mandelspon.
-
Stek kaken midt i ovnen ved 150 gr, ca. 20 minutter. La den avkjøles før den løsnes fra papiret.
-
Del kaken på midten, Legg kakebunnen sammen med pisket krem, eventuelt smakt til med vaniljesukker, i midten.
-
Oppbevar gjerne kaken kaldt til den skal servers.
-
Kaken bør helst spises samme dag, men den kan oppbevares et par dager i kjøleskap. Bunnen kan også fryses. Holdbarhet ca. 3 måneder.
Tips
Bland frukt og/eller bær med kremen når du skal legge sammen kaken. Det gir en fin, harmonisk smak sammen med den søte bunnen. Så vidt tint eller godt avrent hermetisk frukt kan også brukes. Server kaken straks.
