Løvens charlotte
Denne kaken skal dekoreres til stjernetegnet løven
Ingredienser
Rulade
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 1 1/2 dl hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
Fyll
- 1/2 pl. kokesjokolade
- 100 g smør
- 50 g melis
- 1 eggeplomme
Fromasj
- 3 pl. gelatin
- 3 dl kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 eggehvite
- 5 dl jorbæryoghurt
- 2 dl jordbær
- 1/2 dl sukker
Pynt
- jordbær
- mokkabønner
- gul og brun marsipan
Instruksjoner
Stekes ved 175 gr. i ca. 15 minutter. Liten langpanne, 25x35 eller rund kakeform, 26 cm i diameter
Visp eggedosis av egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og vend det forsiktig inn. Legg bakepapir i en smurt liten langpanne og hell i røren. Stek kaken. Hvelv kaken på sukkerstrødd matpapir og la formen ligge over til kaken er kald. Smelt sjokoladen i vannbad. Rør smør og melis til en luftig smørkrem. Rør i eggeplommer og sjokoladen. Bre sjokoladekremen ut over kaken og rull den sammen fra langsiden. Bløt gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Visp fløten med sukkeret. Stivpisk eggehviten. Finhakk jordbærene og rør dem med sukkeret. Bland jordbør og yoghurt. Klem vannet av gelatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann, avkjøl litt før det røres i yoghurtblandingen. Vend forsiktig inn kremen og stivpisket eggehvite. Sett ringen til kakeformen på et kakefat. Skjær ruladen i skiver og kle formen innvendig med skivene. Hell i halvstivnet fromasj og la kaken stå i kjøleskapet til den er helt stiv. Fjern ringen og legg på Løven utskåret i marsipan rett før servering.
