NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/lutefisk-med-klassisk-tilbehor,62073

Lutefisk

Ingredienser

Ertestuing

Instruksjon

Sett stekeovnen på 200 gr.

Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned.

Dryss salt over lutefisken. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Settes i ovn ca. 40 minutter ved 200 grader. Skjær baconet i terninger og stek det på svak varme så fettet får smalte og baconet blir sprøtt. La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene. Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smakt til med salt.

Ertestuingen

La ertene ligge i vann natten over. Kok dem møre i nytt vann så mye at det dekker ertene

Lag jevning av melk og hvetemel. Rør inn jevningen og la stuingen koke 5-6 minutter. Smak til med salt. Eller lag ertestuingen etter oppskriften på pakken.

Servering av lutefisk

Server lutefisken rykende varm på varm tallerkener med grønn ertestuing, nykokte poteter og baconfett med sprøstekte baconterninger. Grovt salt, pepperkvern og sennep på bordet.

Alternativ tilbehør

Baconterninger/-fett kan erstattes med ribbefett, smeltet smør, eggesmør, kaldt smør eller hvit saus.

Noen vil ha lefse, flatbrød, sennep/sennepspulver, brunost og/eller sirup til lutefisken.

Bilde (0) av oppskrift for Lutefisk