NB! Denne oppskriften er fra eller basert på denne: https://www.melk.no/Oppskrifter/Kaker/Ostekaker/En-litt-sunnere-ostekake
Litt sunnere ostekake
Ingredienser
- 2 1/2 dl havregryn
- 1 pl. kokesjokolade
- 1 pk gelèpulver med bringebærsmak
- 1 beger cottage cheese
- 1/2 l fruktyoghurt med skogsbærsmak.
Instruksjoner
Rist havregryn i tørr stekepanne til de er sprø. Smelt sjokoladen i vannbad og rør den sammen med havregrynene. Klem massen ut i en 24 cm springform. Dekk gjerne bunnen med bakepapir, da er kaken lettere å få ut av formen. Lag gelè med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på at den ikke stivner. Mos cottage cheesen så den blir glatt og rør den sammen med yoghurten. Rør inn gelèn og la det stå til det tykner. Hell ostemassen over havregrynsbunnen i formen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner. Pynt med sesongens friske bær.
